top of page
IMG_2884 (1).JPG

Εύα Αλευρά

Γεια σου! 

Είμαι η Εύα.

Είμαι ψυχολόγος, καλλιτέχνης και δημιουργός.

Γεννήθηκα το 1995 στην Αθήνα. Σπούδασα Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έπειτα έκανα τη μετεκπαίδευσή μου στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό και την Ευεξία. Από το 2021, ζω και εργάζομαι στο όμορφο νησί της Νάξου. Η φιλοσοφία μου στη ζωή και στη θεραπεία είναι ολιστική. Πιστεύω ότι ο νους, το σώμα, η Ψυχή και το πνεύμα του ανθρώπου είναι ένα μεταξύ τους και ένα με τη Φύση. Επιπλέον αναγνωρίζω ότι η θεραπεία του ανθρώπου είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ευημερία της Γης. Ασχολούμαι με τη συγγραφή, τη ζωγραφική, την ποίηση και τον χορό ως μέσα δημιουργικότητας και θεραπείας. 

Η θεραπεία, η τέχνη, η Φύση και η μεταξύ τους σύνδεση είναι πυλώνες τόσο της ζωής μου όσο και της εργασίας μου. Όραμά μου είναι, μέσα από τον τρόπο ζωής και το έργο μου, να διευκολύνω τη θεραπεία του ανθρώπου και της Φύσης και να συμβάλλω σε αυτήν, αξιοποιώντας τόσο τη μεταξύ τους σχέση και συμβίωση αλλά και το δώρο των τεχνών και της δημιουργικότητας, μέσα σ'ένα πλαίσιο συνειδητότητας, σεβασμού και αμοιβαιότητας. Το Holistic Way είναι ένας τόπος αλλά και τρόπος συνάντησης των τριών αυτών πεδίων και το βασικό μέσο που δημιούργησα ώστε να με βοηθήσει να υπηρετήσω το όραμά μου.

 Θεραπευτική Προσέγγιση & Έργο

Ως ολιστική ψυχολόγος, αναγνωρίζω τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ του νου, του σώματος, του πνεύματος, της Ψυχής και της Φύσης και εργάζομαι βάσει αυτής. Ενδιαφέρομαι να δω, να ακούσω και να αισθανθώ τον άνθρωπο που συναντώ ως όλον, ως ά-τομο, δηλαδή ως ον χωρίς τομές, όχι όμως χωρίς ρωγμές, αφoύ εκείνες είναι οι γραμμές που φανερώνουν τα κομμάτια που απαρτίζουν την ολότητά μας. Θεωρώ την ψυχοθεραπεία ένα μοναδικό ταξίδι επιστροφής στον αληθινό και αυθεντικό εαυτό μας, που μας προ(σ)καλεί να γνωρίσουμε τόσο το σκοτάδι όσο και το φως μας, να περιθάλψουμε το τραύμα μας αλλά και να φανερώσουμε το θαύμα μας. Εκ-τιμώ την ικανότητα του κάθε ανθρώπου να αυτοθεραπεύεται, καθώς πιστέυω ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε οι ήρωες και οι θεραπευτές του εαυτού μας. Υπηρετώ λοιπόν τον ρόλο μου ως μέσο, κανάλι και δίαυλος, δίχως να έχω όλες τις απαντήσεις. Αντιλαμβάνομαι τη θέση μου ως συνταξιδεύτρια του θεραπευόμενου ατόμου, όπως χαρακτηριστικά περιγράφει ο Irvin Yalom. Η θεραπεία κινείται σε όλα τα επίπεδα του χρόνου, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον και εστιάζει στο να ανακαλύψουμε και να κατανοήσουμε από κοινού τόσο το «γιατί» όσο και το «πώς» ενώ παράλληλα δημιουργούμε χώρο για όλα τα συναισθήματα καθώς και για τα ηχηρά μήνυματα της σιωπής. Ο χρόνος και ο χώρος είναι απαραίτητα στοιχεία για την μεταμορφωτική εμπειρία της ψυχοθεραπείας, αφού πρόκειται για μια βαθιά διαδικασία αποδόμησης, αναδόμησης, ανασυγκρότησης, επανόρθωσης και αποκατάστασης. Ακολουθώ το συνθετικό μοντέλο θεραπείας, γι' αυτό και στη θεραπευτική διαδικασία αξιοποιώ πολλαπλά εργαλεία, προεχόμενα από διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις και επιστημονικά πλαίσια. Τα βασικότερα εξ'αυτών είναι τα παρακάτω:

Συζήτηση
Ανάλυση

Πρακτικές
Ενσυνειδητότητας

Ζωγραφική

Σωματικές
Πρακτικές

Διεργασία
Ονείρων

Πνευματικές 
Πρακτικές

Καταγραφή
Ημερολογίου

Τεχνικές NLP

Μέλημά μου είναι, να συνπαραστέκομαι στους ανθρώπους που με εμπιστευόνται να τους συνοδεύσω στο θεραπευτικό τους ταξίδι, με συνειδητότητα, διαύγεια και καθαρότητα. Για τον σκοπό αυτόν, είμαι αφοσιωμένη στην προσωπική μου ανάπτυξη, έχοντας ξεκινήσει την ατομική μου θεραπεία ήδη από την ηλικία των 18 ετών, συμμετέχοντας παράλληλα σε ομάδες και εργαστήρια ψυχοθεραπείας. Επιπλέον, συνεχίζω να εμπλουτίζω τα εργαλεία της εργασίας μου, μέσα από τη μελέτη επιστημονικών έργων και την παρακολούθηση εκπαιδεύσεων και σεμιναρίων, σχετικών με το αντικείμενο του επαγγέλματός μου, όπως επίσης και μέσα από εποπτείες. Το θεραπευτικό μου έργο, περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργική έκφραση και πλαισιώνεται από αυτήν. Οι τέχνες του λόγου, της ζωγραφικής και του χορού με συγκινούν και με εκφράζουν βαθιά, αφού λειτουργούν για εμένα μεταξύ άλλων, ως πύλες σύνδεσης με τον ψυχικό κόσμο, τόσο στο φυσικό όσο και στο πνευματικό πεδίο. Το εγχείρημα «Φύσις», το e-book «Ονειρόκοσμος» καθώς και το podcast «Holistic Way» είναι τα μέχρι στιγμής αποστάγματα και έργα των δημιουργικών μου αναζητήσεων και της βαθιάς μου ανάγκης για προσωπική έκφραση, σύνδεση και προσφορά. Τόσο στη ζωή όσο και στο έργο μου, θυμάμαι να ακολουθώ ορισμένες αξίες που λειτουργούν ως φάροι και πυξίδες φωτός, ώστε να μπορώ να επανέρχομαι στο κέντρο μου όταν τυχαίνει και συμβαίνει να βγαίνω εκτός του, αλλά και να εμπνέομαι εκ νέου από αυτές, για να μπορώ να υπηρετώ και να θρέφω τη θεραπεία, τη δημιουργία και τη Φύση, μέσω της προσφοράς σε κάθε της μορφή. Οι κυριότερες εξ'αυτών των αξίων είναι οι παρακάτω:

Eνσυναίσθηση

Αυθεντικότητα

Αποδοχή

Εμπιστοσύνη

Σεβασμός

Περιέργεια

Δημιουργικότητα

Αφοσίωση

Παρουσία

Ταπεινότητα

Χιούμορ

Εκπαίδευση / Κατάρτιση

Πτυχίο Ψυχολογίας – Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Ψυχολογίας

Πρακτική Άσκηση στο Ψ.Ν.Α. (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής)

Μονάδα Απεξάρτησης «18 Άνω» & Μονάδα Οξέων Περιστατικών

The Science of Well Being – Course Certification authorized by Yale University

NLP Practitioner Certification –  INLPTA / Dynamic Equilibrium System

NLP Wellbeing Coach Certification – INLPTA / Dynamic Equilibrium System

Women's Circle Training with Anoushka Florence

Εκπαίδευση στα Ανθοϊάματα Bach 

(Course approved by The Dr Edward Bach Centre)

Eva_Alevra (14)_edited.jpg

Σχετικά με το Holistic Way 

 

Γιατί holistic;
Γιατί είμαστε σύστημα.

Νους, σώμα, Ψυχή και πνεύμα, είναι ένα μεταξύ τους και ένα με τη Φύση.

Γιατί way;
Γιατί πάντα υπάρχει ένας δρόμος. Πάντα υπάρχει ένας τρόπος.

Πάντα υπάρχει διέξοδος στο αδιέξοδο και ελπίδα. Πάντα υπάρχει φως ακόμα κι όταν το σκοτάδι μας το κρύβει.

Γιατί holistic way;
Γιατί συμβολικά με αυτό το όνομα, ενώνω τη φιλοσοφία ζωής μου, το επάγγελμα, το πάθος, την αποστολή, τον σκοπό

και τα κομμάτια του εαυτού μου ολοκληρωτικά.

Ποια είναι η πρόθεση;
Η σύνδεση, η έκφραση, το μοίρασμα.

Ποιος είναι ο σκοπός;
Η υπηρεσία, η δημιουργία, η προσφορά.


Ποια είναι η έμπνευση;
Η Ψυχή, η Μητέρα Φύση, οι Τέχνες.

Ποιο είναι το κίνητρο;
Η γνώση, η εξέλιξη, η συνειδητότητα.

Ποιοι είναι οι πυλώνες;

Η θεραπεία, η δημιουργικότητα, η Φύση.


Το Holistic Way είναι ο κοινός τ(ρ)όπος των παραπάνω πεδίων και το βασικό μέσο που δημιούργησα ώστε να με βοηθήσει να υπηρετήσω το όραμά μου, το οποίο είναι να βοηθήσω και να εμπνεύσω τους ανθρώπους που το επιθυμούν, να ανακαλύψουν και να ενεργοποιήσουν το (μονα)δικό τους αυτοθεραπευτικό σύστημα, να επανασυνδεθούν με τη Φύση και να επαναπροσδιορίσουν την έννοια της δημιουργικότητας, αφυπνίζοντας το αρχέτυπο του δημιουργού που ζει εντός των πάντων, ανεξαιρέτως.

bottom of page