top of page

Φ ύ σ ι ς

6.ΜΑΤΙ.png

Θεραπεία & Σοφία από τη Μητέρα Φύση

50 Κάρτες & Βιβλίο Καθοδήγησης

​Ήταν Ιούλιος του 2021, όταν η ιδέα αυτού του έργου με επισκέφτηκε. Το εγχείρημα «Φ ύ σ ι ς» είναι ένα card deck, αφιερωμένο στη θεραπεία και τη σοφία από τη Μητέρα Φύση. Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν, που αποτελείται από 50 στρογγυλές κάρτες, οι οποίες απεικονίζουν στοιχεία και φαινόμενα της Φύσης, καθώς και από το βιβλίο καθοδήγησής τους.

 

Αυτό που στην ουσία επιχείρησα να κάνω, είναι να συνδέσω τα στοιχεία της Φύσης με ψυχολογικές έννοιες. Βλέπεις, ο βυθός της θάλασσας μοιάζει πολύ με το ασυνείδητό μας, η κορυφή του παγόβουνου θυμίζει το σύμπτωμα που ταλαιπωρεί σώμα και Ψυχή, ενώ το εσωτερικό μας παιδί χοροπηδά από χαρά κάθε φορά που αντικρίζει το ουράνιο τόξο. 

 

Αξιοποιώντας λοιπόν την τέχνη της ζωγραφικής και τον λόγο, πάντρεψα χρώματα και λέξεις, σύμβολα και νοήματα και έδωσα μορφή σε όσα ήδη γνωρίζουμε, αλλά ίσως αγνοούμε ότι τα γνωρίζουμε. Σε όλα όσα όντως υπάρχουν, αλλά δεν μπορούμε πάντα να δούμε. Σε όλα όσα αληθινά είμαστε, αλλά ίσως ξεχάσαμε.

 

Πρόθεσή μου ήταν να δημιουργήσω ένα ψυχοεκπαιδευτικό και πνευματικό εργαλείο, για να μας συνοδεύει στις εσωτερικές μας αναζητήσεις –συνειδητές και ασυνείδητες– ενώ παράλληλα θα μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στη Φύση και να θεραπεύσουμε εμάς μ’ εκείνη κι εκείνη μ’ εμάς. 

 

Ονειρεύτηκα αυτό το card deck, για να μας συντροφεύει, να μας στηρίζει, να μας συνδέει, να μας καθοδηγεί, να μας εμπνέει.

 

Και να μεσολαβεί σαν μια γέφυρα για να γαληνεύουμε τον νου μας, να ακούμε το σώμα μας, να ανοίγουμε την καρδιά μας, να ταξιδεύουμε το πνεύμα μας, να γνωρίζουμε την Ψυχή μας. 

 

Και να βρίσκουμε, κάθε μέρα που περνά, τον πραγματικό εαυτό μας. 

Τον εσώτερο εαυτό μας. 

Τον μοναδικό εαυτό μας.

 

Με μια φράση: Για να συναντήσουμε δίπλα στη Φύση, την αληθινή μας φύση και μέσα μας, Εκείνη.

Το «Φ ύ σ ι ς» είναι κατασκευασμένο εξ'ολοκλήρου στην Ελλάδα, με πιστοποίηση FSC.

To 5% των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθεί στον περιβαλλοντικό οργανισμό We4all 

για τη στήριξη και την ενίσχυση του έργου του.

Τέλος, αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την ιστορία της δημιουργίας του project,

άκουσε το σχετικό επεισόδιο στο Podcast του Holistic Way.

ΦΥΛΛΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ.pdf_edited.jpg
bottom of page